www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

“Generatie B” van Joost Vandecasteele op CANVAS

Vanaf 8 februari zendt CANVAS Generatie B, de nieuwe satirische reeks geschreven door Joost Vandecasteele en regisseur Pieter Van Hees, uit.

De Belgische staat ziet zijn rating dalen van AA+ tot B en er breekt een totale economische crisis uit. Hieruit ontstaat een generatieconflict tussen enerzijds de twintigers die de crisis op hun schouders torsen en het met een stukje van de welvaart van hun ouders moeten doen en anderzijds de babyboomers, die dankzij hun politieke macht heel goed voor zichzelf zorgen en die niet van plan zijn om hun comfort op te geven. Een revolutie is nakend.

Generatie B volgt zes jongeren die moeten proberen te overleven in de grootstad Brussel: een paar maanden geleden leek het leven van Jonas nog perfect. Nu is hij echter zijn job kwijt, verliest daardoor zijn flat en Brulletje, zijn grote jeugdliefde, heeft hem verlaten. Maar als hij weer een koppel met Brulletje wordt, komt alles weer in orde, denkt Jonas. Om te overleven aanvaardt hij een onderbetaalde job in een callcenter en leeft hij op een zetel in een klein appartement dat hij met twee lotgenoten moet delen. Hier ontmoet Jonas Sebastiaan, die een revolutie tegen de babyboomers wil ontketenen en zo uitgroeit tot een underground guru. Hij wordt bijgestaan door de hoogbegaafde, mysterieuze hackster Lilith en hij wil Jonas recruteren.

De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Jeroen Van der Ven, Ella-June Henrard, Jeroen Perceval en Zouzou Ben Chikha (bekend van Bevergem). Joost Vandecasteele speelt zelf een bijrol.

Generatie B is gebaseerd op de debuutroman van Vandecasteele, “Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij”. Vandecasteele speelt in het onderstaande fragment de barman.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...