www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans, Raf Walschaerts

Vanaf eind september gaat de biografische musical over het leven en werk van Annie M.G. Schmidt, ‘Was getekend, Annie M.G’, in première. De hoofdrol wordt vertolkt door Simone Kleinsma. Later wordt nog bekendgemaakt wie de overige rollen zullen vertolken. Het verhaal is gebaseerd op de biografie van Annejet van der Zijl en het script is van de hand van Dick van den Heuvel, die eerder ook al voor het script voor de musical over Ramses Shaffy verantwoordelijk was.

Het is bijna carnaval, de periode waar Toon Hermans altijd een band mee heeft gehad. De tentoonstelling Toon Thuis heeft nu een gloednieuwe carnavalsetalage en carnavalseiland gekregen. Je kan luisteren naar Nederlandse en Sittardse carnavalsmuziek van Toon en kijken naar zijn carnavalsonderscheidingen en foto’s. De belevingsexpo is nog tot eind maart te bezoeken, maar van 24 t.e.m. 28 februari gesloten i.v.m. de Zittesje Vastelaovend.
Meer info:
www.toonthuis.nl

Ook de Sittardse carnavalsvereniging De Marotte heeft op haar beurt het thema van het carnavalsseizoen, “Alleney gekke Teun”, opgedragen aan Toon Hermans. Vastelaovend 2017 zal op verschillende manieren in het teken van de cabaretier staan en tijdens alle activiteiten is veel aandacht voor Toon via bijvoorbeeld liedjes, sketches, huisstijl en jaarorde.

We schreven al eerder dat Raf Walschaerts voorzitter van de lezersjury voor de Fintro literatuurprijs is. Deze prijs wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. Walschaerts zoekt 100 lezers, die samen met hem op zoek gaan naar Prijs van de Lezersjury. Hiervoor moet je de 5 boeken van de shortlist lezen. Inschrijven kan via onderstaande link:
www.fintroliteratuurprijs.be

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...