www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Mini & Maxi kondigen afscheid aan

Het duo Mini & Maxi heeft zijn afscheid aangekondigd. Het duo, dat bestaat uit de 69-jarige Peter de Jong (Maxi) en de 70-jarige Karel de Rooij (Mini), staat momenteel nog in de theaters met de reprise van hun voorstelling ‘NU!’. Karel de Rooij: “Na vijftig jaar is de cirkel rond. Je kunt niet eeuwig als Mini & Maxi het toneel op. We voelen dat dit de laatste keer is.”

Beide heren leerden elkaar kennen bij de Tom Mandersshow in 1967 en speelden ook samen bij o.a de Gert en Hermienshow. Ze besloten vervolgens samen verder te gaan als duo. Ze brachten jarenlang kleine sketches en in 1984 kwam hun eerste volwaardige theatervoorstelling ‘Sprakeloos’ tot stand. In 2004 moesten ze stoppen vanwege een nekhernia van de Jong, maar later kwamen ze opnieuw samen als Mini & Maxi.

In hun carrière ontvingen ze ook verschillende prijzen, waaronder de eerste prijs tijdens het Theaterfestival in Cannes, de Zilveren Roos in Montreux en de Blijvend Applaus Prijs.

De Jong en De Rooij mogen dan wel stoppen als duo Mini & Maxi, dit betekent niet dat beide heren zelf gaan stoppen. Zo zullen ze volgend seizoen bij het Nationale Ballet in de voorstelling Don Quichot spelen, met de Jong in de huid van Don Quichot en de Rooij als Sancho Panza.

Hun laatste voorstelling als Mini & Maxi spelen ze op op 13 mei in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...