www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Anke Kuypers overleden

Vrijdag 17 februari jl is zangeres, actrice en schrijfster Anke Kuypers overleden op 34-jarige leeftijd.

Kuypers studeert in 2004 cum laude af aan de Fontys Pabo te Eindhoven. Met haar scriptie ‘Spreken is zilver, schrijven is goud’ wint zij de Trouw Talentprijs voor onderwijsinnovatie.

Na haar afstuderen is ze werkzaam als docent. In 2005 gooit ze het roer om en doet auditie voor Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater, waar ze in 2009 afstudeert. Na haar opleiding combineert ze acteerwerk, met zang- en/of theaterworkshops. Ook is ze actief als zangeres, in de band Humblebee en bij Theo Nijland, met o.a. Eva Crutzen.

Eind 2014 komt haar eerste luisterboek uit. ‘Schildpad zoekt een huis’ is een muzikaal kijk- en luisterboek voor kinderen vanaf twee jaar. In het seizoen is ze te zien met een theatervoorstelling naar aanleiding van het boek. Daarnaast schrijft ze elke dag een gedichtje, die ze ankertjes noemt. In 2016 is ze halve finalist bij het Concours om de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Wegens overweldigende belangstelling is de afscheidsdienst verplaatst naar 23 februari om 20.00 uur naar de NedPho-Koepel aan de Batjanstraat in Amsterdam.

foto: Nina Lahocsinszky

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.