nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw kleinkunstfestival Mallejan in Amersfoort

Op 17 april, Tweede Paasdag, vindt in Amersfoort de eerste editie plaats van het Mallejan festival. Dit festival wil een etalage zijn van de Nederlandse Kleinkunst met niet alleen optredens van bekende Nederlandse artiesten maar ook van jonge, veelbelovende kunstenaars.

Op negen podia in de binnenstad zijn er om 13u00, 14u15 en 15u30 uur voorstellingen. Op elk van deze podia staat één artiest of groep: kleinkunstzangers, zangers van het Nederlandse theaterlied, cabaretiers of standup comedians. Zij treden drie keer op. De bezoekers kunnen een route lopen, die hen langs de diverse podia leidt. De optredende artiesten zijn o.a. Elke Vierveijzer, Dorine Wiersma, Alex Roeka, Thijs van de Meeberg en Andermans Veren Live. Als slot komen alle artiesten langs in de grote finale in het Flint theater, waar Patrick Nederkoorn een deel van zijn nieuwste voorstelling “Het komt nu wel heel dichtbij” zal spelen en ook de andere festivalartiesten zal ontvangen.

Herman van Veen neemt de programmering voor één van de tien podia voor zijn rekening. Op zijn Arts Centre De Paltz in Soest treden regelmatig jonge talenten op. Voor het Mallejan Festival kiest van Veen drie talenten die samen op het ‘Podium Herman van Veen’ zullen optreden.

Voorafgaand aan het festival is er op 2 april ook de regionale competitie ‘Op weg naar Mallejan’: talent uit de regio Amersfoort mag dan 10 minuten optreden. Een jury bepaalt vervolgens wie er een podiumplek verdient op het festival. Aanmelden kan tot 24 maart.
Op weg naar Mallejan

Meer info en kaartverkoop van het Mallejan festival:
www.mallejanfestival.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...