www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Carla Lipp overleden

Afgelopen maandag is de actrice Carla Lipp op 83-jarige leeftijd overleden. Haar grote doorbraak kwam in de jaren zestig met de rol van Jet in de tv-serie Ja Zuster Nee Zuster. Daarin zong ze het nummer ‘De twips’ op tekst van Annie MG Schmidt en muziek van Harry Bannink.

Lipp begint als danseres bij onder meer Ballet der Lage Landen en Ballet Municipal en werkt ze met Ramses Shaffy. In de jaren zestig gaat ze meer acteren, maakt ze onderdeel uit van het cabaretgezelschap van Jaap van de Merwe en van Albert Mol. Met haar rol in de musical ‘Heerlijk duurt het langt’ speelt ze zich in de kijker van de makers van Ja Zuster Nee zuster. Eind jaren zeventig wordt ze ook docent bij de Kleinkunstacademie, tegenwoordig bekend als de Academie voor Theater en Dans.

Haar laatste theaterproductie was met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen in 2000. Dat jaar speelde ze ook de rol van Therese Segaar in de soap ‘Goudkust’. Haar laatste tv-optreden was in 2005 met een gastrol in Baantjer.

‘Pavane’ met Albert Mol.

foto: Images for the Future

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.