nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nominaties Annie M.G. Schmidtprijs bekend

Vanavond zijn bij het radioprogramma Kunststof de nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs 2016 bekend gemaakt.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen.

Je kunt ze hier allemaal naluisteren. De genomineerden zijn:

Solidariteit
tekst, muziek, uitvoering door Jan Rot.

Moeder
tekst muziek en uitvoering Alex Roeka

Wonderlijk
tekst Frans Mulder, muziek Bernd van den Bos en uitvoering Simone Kleinsma

Als Tijd Niet Bestaat
tekst, muziek en uitvoering Flip Noorman

Er Spoelen Mensen Aan
tekst Kiki Schippers, muziek Kiki Schippers & Rolf Verbaant, uitvoering Kiki Schippers.

SM-Lied
tekst, muziek en uitvoering Maarten Ebbers

Opvallend is dat Noorman, Schippers en Ebbers lid zijn van Het Nieuwe Lied, een collectief van singer-songwriters die in wissellende samenstellingen optredens geven. Zowel Jan Rot als Kiki Schippers waren vorig jaar ook al genomineerd. Rot en Alex Roeka wonnen eerder de prijs, respectievelijk in 2016 en 2000.

De bekendmaking van de winnaar en de bijbehorende uitreiking van de prijs vindt plaats op zondag 9 april in Theater Bellevue te Amsterdam. De uitreiking is onderdeel van de uitgebreide feestelijke festivaleditie AKF Deluxe. Het Amsterdams Kleinkunst Festival bestaat dit jaar 30 jaar. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt voor de 25e keer uitgereikt.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.