nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen in conflict rond directeur Stadschouwburg Velsen

Schouwburgdirecteur Jacob Bron van Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden heeft een kort geding tegen het bestuur van het theater gewonnen, meldt de IJmuider Courant. Zijn schorsing is daarmee ongedaan gemaakt en Bron wil snel weer aan het werk.

Het conflict speelt sinds juni 2016. Het bestuur verwijt Bron financieel wanbeleid en het schetsen van een onjuist beeld van de financiƫle situatie. Op 23 december werd Bron met een eerder kort geding in het gelijk gesteld en de motivaties voor zijn ontslag ongegrond verklaard. Op basis van de statuten wil het bestuur het ontslag alsnog doorzetten. Het hoger beroep daarvoor dient in september. Tot die tijd wilde het bestuur de schorsing handhaven en Bron toegang tot het theater ontzeggen.

Voor meer info:
eerdere berichtgeving

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.