nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Ali B, Kommil Foo, Jacques Klöters

Ali B heeft dit jaar de Majoor Bosshardtprijs gekregen omdat hij mensen bij elkaar brengt en vanwege zijn wilskracht en optimisme. Deze prijs is ingesteld om het leven en werk van Majoor Bosshardt (1913-2007) te blijven gedenken en wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven. Het juryrapport zegt: “Ali B wordt alom geroemd om zijn lef, moed, humor en kwetsbaarheid. Hij zet zijn eigen ervaringen in om anderen te helpen”.

Kommil Foo zal optreden op Festival Dranouter. Dit West-Vlaamse festival vindt dit jaar plaats van 4 t.e.m. 6 augustus. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Het Zesde Metaal met Wannes Cappelle hier zal optreden.
Meer info:
www.festivaldranouter.be

Jacques Klöters schreef het boek “Toon, de biografie”, zowat de meest complete biografie over Toon Hermans. Nu zaterdag 18 maart, vanaf 15u00, zal Klöters te gast zijn op de Toon Hermans tentoonstelling Toon Thuis in Sittard: hij haalt persoonlijke herinneringen aan Toon op, uit de vele ontmoetingen die hij met hem had. Hij vertelt anekdotes over dingen die ze samen meemaakten en over gesprekken die hij met Toon had over het vak en het leven. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en signeert Klöters ook zijn biografie. Toegang tot de lezing is gratis. Voor de belevingsexpo gelden de gewone toegangsprijzen.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...