nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Thomas Acda speelt Tevye in musical Fiddler on the Roof

Volgend seizoen brengt Stage Entertainment in samenwerking met Stichting Theateralliantie een vernieuwde versie van de musical ‘Fiddler on the roof’ op de planken. Inmiddels is bekend dat Thomas Acda de rol van Tevye zal spelen.

Het verhaal speelt zich af in 1905. Tevje is een Joodse melkboer in Anatevka, een kleine Russische sjtetl. Hij wil, zoals alle andere Joden in het dorp, vasthouden aan de traditie, want dat geeft zekerheid. Er komen echter nieuwe tijden. De Joden worden in tsaristisch Rusland veelvuldig door de autoriteiten geïntimideerd.

De musical is tot nu toe driemaal opgevoerd in Nederland onder de naam ‘Anatevka’. In de jaren zestig werd de rol gespeeld door Lex Goudsmit. In latere Nederlandse producties nam Henk Poort de rol op zich. In 2011/2012 speelde Lucas Van den Eynde Tevye in een Vlaamse opvoering.
www.fiddlerthemusical.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.