www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Maestro, maar dan echt. Cabaretier wordt chef-dirigent

Cabaretier Jan van Maanen, winnaar van de Wim Sonneveldprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2010, is onlangs benoemd tot chef-dirigent van de Staatsopera van Varna in Bulgarije. Op dit moment is hij in Nederland nog te zien met zijn programma ‘Voor Alles’ maar zal daarna het Nederlandse kleinkunstpodium verruilen voor de orkestbak van het prachtige operatheater van de levendige Bulgaarse stad Varna aan de Zwarte Zee.

Na zijn conservatoriumstudie orkestdirectie en verschillende posities als dirigent, waaronder het jaarlijks terugkerende Weekend Opera Utrecht in TivoliVredenburg, ontdekte Jan van Maanen zijn komische talent en speelde na het winnen van de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival twee programma’s, ‘de One Jan Show’ en ‘Voor Alles’, in de Nederlandse theaters.

Naar het schijnt is hij hiermee één van de weinige Nederlandse dirigenten die een dergelijke positie in een operahuis in het buitenland weet te bemachtigen. Van Maanen: “Het is een droom, chef-dirigent (in het Duits zo mooi ‘Generalmusikdirektor’) worden aan een operahuis, die ik verschillende malen uit het oog heb verloren, maar nu uiteindelijk werkelijkheid is geworden.”

Categorie: Transfernieuws | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.