nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters in het nieuws

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: theaters in het nieuws. Met geldproblemen voor het Rabotheater in Hengelo, De Klinker in Winschoten heeft ook geld nodig, theater Concordia in Enschede lijkt gered, Theater Het Hof in Arnhem wil geen subsidie meer vanwege teveel gedoe en Twentse theaters reageren op kritiek om hoge toegangsprijzen.

Het Rabotheater in Hengelo verkeert in zwaar weer. Vanaf het begin is er te weinig aandacht geweest voor de exploitatie van het gebouw. Maar ook de gemeente was niet kritisch genoeg ten opzichte van het theater en heeft de signalen vanaf 2010 dat er onvoldoende gereserveerd kon worden niet opgepakt. Dat stelt het college van B en W. Er is 1,6 miljoen euro nodig. Daarna 5 ton jaarlijks. Daarnaast heeft de gemeente al bijna 3 ton geschonken voor een nieuwe trekkenwand. Afgelopen maanden is door de gemeente een feitenrelaas gemaakt waarin de vraag centraal stond hoe de rode cijfers bij het Rabotheater konden ontstaan.
Tubantia: Rabotheater in Hengelo rekende zich te rijk
Tubantia: Hengelose politiek twijfelt over extra geld voor Rabotheater

Eerdere uitspraken van de Enschedese wethouder Jeroen Hatenboer over zijn bereidwilligheid voor ondersteuning van het theater, als ze erom zouden vragen, zette kwaad bloed bij het theater.
Tubantia: Enschede sluit ogen niet voor nood Rabotheater in Hengelo
Tubantia: Rabotheater hekelt uitspraak wethouder Hatenboer

Theater De Klinker in Winschoten heeft nog geen spaargeld, daarom is de gemeente Oldambt gevraagd geld op tafel te leggen voor onderhoud, reparatie en vervangingsinvesteringen. Meer bij het Dagblad van het Noorden.
29 mrt 2017 (blendle)

Theater Concordia lijkt gered. De kunstinstelling kan de bonbonnière zeker nog drie jaar blijven gebruiken als theaterzaal. De protesten zijn gehoord, meldt Tubantia.
28 mrt 2017 (blendle)

Theater Het Hof in Arnhem wíl na 21 jaar geen subsidie meer van de gemeente. “Hij was geen theater aan het maken, hij was dat beleidsplan aan het invullen. De politiek zei: neem onze regels niet zo serieus maar jongens, jullie begrijpen de druk niet die het oplegt.” De Volkskrant doet verslag:
21 feb 2017 (blendle)

Twentse theaters reageren tegenover Tubantia op de kritiek dat de toegangsprijzen te hoog zijn. Hoezo elitair en alleen voor mensen met geld? Onzin, zo stellen de Twentse theaters. “Bij FC Twente zeggen ze toch ook niet dat voetbal alleen maar voor de rijken is.”
23 jan 2017 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.