www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Pieter van Breevoort wint Delft Talent Comedy Award 2017

Pieter van Breevoort is de winnaar van ‘De Delft Talent Comedy Award 2017’. Hij won afgelopen zaterdag zowel de jury- als de publieksprijs tijdens de finale in het Delftse Rietveldtheater. Andere finalisten waren Paul London en Marc van Gestel.

vlnr: Paul London, Pieter van Breevoort, Marc van Gestel

De jury: “Meteen vanaf het begin laat Pieter een tamelijk lange stilte vallen, waardoor de spanning en nieuwsgierigheid in de zaal toenemen. De stiltes die hij tijdens zijn optreden laat vallen zijn opvallend fuctioneel. Hij praat op een droogkomische, onderkoelde manier die origineel is, waar moed voor nodig is, en die tevens past bij de komische inhoud die hij vertelt. De act is tekstueel sterk, er zijn voldoende sterke grappen, en er is helder over nagedacht. De grappen zitten dan ook goed in elkaar. Pieter neemt je mee in zijn verhaal waardoor de zaal gepakt wordt en meeleeft. De clou van het verhaal slaat hierdoor des te beter in. Er wordt veel gelachen.”

Pieter van Breevoort stond eerder in de finale van het Utrecht Kleinkunst Festival met het duo Dominee- & Dokterszn. Vorig jaar won hij de juryprijs van de Utrechtse Comedyhuis Comedy Competitie en speelde op het Utrecht International Comedy Festival.

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.