nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Amnesty International gebruikt lied Kiki Schippers

Vorig jaar verdronk Duniya uit Ethiopië in de Middellandse Zee. Op 16 april herdenkt Amnesty International haar en alle andere mensen van wie de namen niet bekend zijn. Om dit aan te kondigen werd een video gemaakt bij het lied ‘Er spoelen mensen aan’ van Kiki Schippers. De video ging 31 maart online en werd inmiddels 75.000 keer bekeken en bijna 900 keer gedeeld op facebook. Talloze mensen lieten hun reactie achter.

Vorig jaar verdronk Duniya uit Ethiopië in de Middellandse Zee. Op 16 april herdenken we haar en alle andere mensen van wie we de namen niet kennen http://bit.ly/2nCklN7

Geplaatst door Amnesty International Nederland op vrijdag 31 maart 2017

Kiki Schippers: “Toen Amnesty het lied hoorde wilden ze er meteen iets mee. We hebben nauw samengewerkt met Captain Video om de impact van het nummer te verbeelden en zoveel mogelijk mensen aan te sporen om op 16 april naar de herdenking te komen op het strand. Ik vind het mooi dat de boodschap nu zoveel mensen bereikt en zoveel mensen aan het denken zet, ook buiten de theaters.”

Met ´Er spoelen mensen aan´ is Kiki Schippers momenteel ook genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs als beste theaterlied van het voorgaande seizoen.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.