www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Transfernieuws: theaterdirecteuren, nieuwe partner Hummelinck Stuurman

Het was toch écht geen 1 april-grap. Cabaretier Berry Lussenburg en zijn partner Jeroen Ras hebben theater-restaurant Klif 12 in Den Hoorn (Texel) overgenomen van Cor van Heerwaarden. De combinatie theater en restaurant blijft, maar het geheel gaat wel verder onder een nieuwe naam: De Toegift. De nieuwe eigenaren vertelden er meer over bij ‘Texel kijken en luisteren’.

Speciale uitzending in De Toegift @Klif12!

Speciale uitzending in De Toegift @Klif12!

Geplaatst door Texel kijken en luisteren op zondag 2 april 2017

Bart van Mossel stopt eind van dit seizoen als artistiek directeur bij de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal. Eerder was hij directeur van de Leidse Schouwburg, die daarna opging in de combinatie Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal (voorheen ‘Stadspodia Leiden’). Daarvoor was hij werkzaam bij Stadsschouwburg Utrecht, Meervaart in Amsterdam en Chassé Theater in Breda. Komend seizoen richt hij zich voor Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal op fondsenwerving en het ontwikkelen van projecten en samenwerkingsverbanden.

Jan-Hein Sloesen wordt per 1 juni directeur van het ‘cultuurcluster’ in Roosendaal, waarvan schouwburg De Kring onderdeel is samen met erfgoedcentrum Tongerlohuys en cultuureducatie-instelling CultuurCompaan. Hij volgt Ad van Terheijden op. Eerder was hij directeur van theater De Bussel in Oosterhout NB. Vervolgens was hij ‘clustermanager coultuur’ bij de Provincie Noord-Brabant.

Majlis Korthals is de nieuwe partner bij impresariaat Hummelinck Stuurman Theaterbureau Arjen Stuurman. Zij neemt de aandelen over van Diederik Hummelinck die zich vijf jaar geleden uit het bedrijf terugtrok.

Categorie: Transfernieuws | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.