nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Arthur Umbgrove

In september verschijn het nieuwe boek van Arthur Umbgrove, “Wat we weten”.

“Op de dag van de aanslagen in Brussel zit een schrijver in de auto met twee jongens uit Aleppo. ‘Die aanslagen zijn niet gepleegd door moslims,’ zegt een van de jongens, ‘maar door de Amerikanen. Om ons zwart te maken.’ Wat weten we eigenlijk van elkaar, vraagt de schrijver zich af.

Het boek vertelt het verhaal van twee Syrische jongens in Nederland, maar ook van een schrijver die probeert een boek te schrijven over vluchtelingen en op zoek is naar houvast. Daarnaast is het het verhaal van een vreemdelingenrechter die in gedachten bezig is met de inrichting van haar nieuwe huis. En van een echtpaar uit Haarlem-Zuid dat graag iets goeds wil doen en een diner organiseert voor vluchtelingen, dat helemaal uit de hand loopt. Steeds worden de hoofdpersonen geconfronteerd met de vraag die het zo moeilijk maakt een standpunt te bepalen: wat weten we?”

“Wat we weten” wordt uitgegeven bij Singel Uitgeverijen.
Wat we weten

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...