nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Onbekende teksten van Lennaert Nijgh gevonden

In het Literatuurmuseum in Den Haag zijn vijftien onbekende, nog nooit ten gehore gebrachte liedteksten gevonden van Lennaert Nijgh. Na het overlijden van Nijgh in 2002 kreeg het museum veertien dozen uit zijn nalatenschap. Een aantal liedjes zal dit najaar te horen zijn in een nieuwe theatervoorstelling over het werk van Nijgh. Ze zijn van muziek voorzien door o.a. Frank Boeijen en Han Kooreneef.

De voorstelling ‘Een tip van de sluier’ is een eerbetoon aan Nijgh werk, met nieuwe arrangementen en dus ook met enkele nieuwe teksten. De voorstelling geeft daarnaast een kijk in het leven van Nijgh. Wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs? Aan de voorstelling werken mee: Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister en Nijghs laatste echtgenote zangeres Josee Koning. Leoni Jansen regisseert en schrijft het script.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.