nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedian Manu Moreau opgepakt door politie (2)

De Vlaamse comedian blijft mogelijk nog een maand lang opgesloten. Afgelopen vrijdag werd hij gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij de cannnabis social club ‘Trekt Uw Plant’ (TUP), die ijvert voor cannabisteelt voor persoonlijk gebruik. Dinsdagmiddag arriveerden enkele tientallen sympathisanten die vervolgens te horen kregen dat de voorleiding met een half uur was vervroegd.

De Gazet van Antwerpen meldt dat ze worden verdacht van witwassen en inbreuken op de drugswetgeving.
artikel Gazet van Antwerpen

Twee keer eerder werd TUP vervolgd, maar beide keren werd de club vrijgesproken. In België geldt namelijk een ministeriële richtlijn, die stelt dat volwassen Belgen drie gram cannabis of één cannabisplant mogen bezitten zonder dat ze worden vervolgd. TUP heeft collectieve kweekruimtes onder het principe één plant per lid.

Het VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod) protesteert met klem tegen deze “buitenproportionele, intimiderende aanval op Trekt Uw Plant.”
persbericht VOC

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.