nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Lieven Scheire op de Gentse Feesten

Lieven Scheire duikt het theater in met ‘De Wonderlijke Wereld van Lieven Scheire: De speciale relativiteit van Einstein’. Hij is live daarmee te zien tijdens de Gentse Feesten, op donderdag 20 en zaterdag 22 juli in de Vooruit in Gent.

Scheire maakte in recente jaren televisieprogramma’s als ‘Scheire En De Schepping’, ‘De Schuur Van Scheire’ en ‘De Allesweter’. Daarin bracht hij (populaire) wetenschap naar een groot publiek. Vorig jaar was hij nog te zien in het Soho Theatre in Londen met zijn science comedy show.

De relativiteitstheorie heeft de naam een erg moeilijk theorie te zijn die enkel door genieën te doorgronden is. Maar de basis van speciale relativiteit van Einstein is op zich erg simpel en door iedereen te begrijpen. Men moet enkel willen aanvaarden dat de werkelijkheid zich in sommige omstandigheden totaal anders gedraagt dan we gewoon zijn. In deze lezing legt Lieven Scheire op bevattelijke en humoristische wijze de basis van de speciale relativiteitstheorie uit.

Meer info en tickets:
www.livecomedy.be

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.