www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedian Manu Moreau uit de gevangenis

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft twee leden van de vzw Trekt Uw Plant vandaag vrijgelaten, het meldt de krant De Morgen. Het gaat om stand-up comedian Manu Moreau en voorzitster Els V. Zij waren in beroep gegaan tegen hun aanhouding twee weken geleden. Een derde aangehouden lid zit nog steeds vast
artikel De Morgen

Het Antwerpse gerecht voert een onderzoek naar de werking en de financiering van Trekt Uw Plant. De vzw (vereniging zonder winstoogmerk) verzorgt cannabisplanten voor hun honderden leden. Op 5 mei werden achttien huiszoekingen uitgevoerd en Moreau, voorzitster Els V. en kweker Francesco S. aangehouden aangehouden voor het vervaardigen, verhandelen en bezitten van verdovende middelen in vereniging en witwassen

Advocaat Jos Vander Velpen weerspreekt in het artikel van De Morgen dat er sprake is van strafbare feiten. “Trekt Uw Plant houdt zich aan de ministeriĆ«le richtlijn van 2005 en is enkel gericht op het bezorgen van cannabis aan haar eigen leden. Van een georganiseerde drugshandel met het oog op een zo groot mogelijke winst is dus geen sprake.”

Na eerdere processen werd de vzw in 2008 en 2010 vrijgesproken door het hof van beroep.
eerdere berichtgeving

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.