nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Youp van ’t Hek gezicht van actie voor kinderen met hersenstamkanker

Youp van ’t Hek gaat zich samen met Wendy van Dijk inzetten voor een nieuwe actie rond de 6-jarige Tijn Kolsteren. Dit jongetje, dat aan hersenstamkanker lijdt, trok met zijn nagellak-actie ieders aandacht tijdens de Serious Request-uitzendingen.

Van ’t Hek schreef een column over deze actie en naar aanleiding hiervan werd hij door de oncoloog van Tijn uitgenodigd voor een rondleiding door zijn laboratorium. De cabaretier besefte dat er veel geld nodig was voor nieuw onderzoek en besloot hier iets aan te doen. Hij nam contact op met Wendy van Dijk, die ambassadrice is van de Stichting Semmy, vernoemd naar een inmiddels overleden patiëntje met de zelfde aandoening als Tijn, en die ook geld inzamelt voor onderzoek naar hersenstamkanker. Van ’t Hek en Van Dijk kregen eerder dit jaar nog ruzie over een van Youp’s andere columns, waarin hij hard uithaalde naar Van Dijks man en RTL-programmadirecteur Erland Galjaard, maar zetten voor deze actie hun meningsverschillen aan de kant.

Via de website www.lakdoortijn.nl zijn potjes nagellak te koop, in vier door Tijn geselecteerde kleuren. De potjes kosten 10 euro per stuk en de opbrengst gaat volledig naar Stichting Semmy, zodat deze een nieuwe behandelmethode naar Nederland kan halen, waarmee CED (‘convection-enhanced delivery’) mogelijk wordt. Zo hebben kinderen zoals Tijn, wel een kans.

Meer info:
www.lakdoortijn.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...