www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Eerste afleveringen van de Grote Harry Bannink podcast online

De eerste afleveringen van De Grote Harry Bannink Podcast staan online. Vijf interviews met Hans Dorrestijn, Jenny Arean, Chris Dekker, Joost Prinsen en Henny Vrienten. Met vele liedjes van Bannink. De komende maanden volgen meer afleveringen.

Harry Bannink (1929-1999) was een bescheiden man en een groot componist. Samen met Annie M.G. Schmidt maakte hij zeven grote musicals, hij liet het hele land meezingen met Ja Zuster Nee Zuster, componeerde talloze liedjes voor Klokhuis, Sesamstraat, De Stratemakeropzeeshow, JJ de Bom, Farce Majeure en ’t Schaep met de 5 pooten. Hij schreef vele hits voor Wim Sonneveld, Frans Halsema, Conny Stuart en Joost Prinsen.

In de podcast komen de tekstschrijvers, acteurs, musici en programmamakers die met hem samenwerkten aan het woord, zoals Hans Dorrestijn, Henny Vrienten, Joost Prinsen, Aart Staartjes, Jenny Arean, Willem Nijholt en vele, vele anderen. Met hen luistert Groenteman naar de liedjes die ze samen met Harry Bannink hebben gemaakt – de onvergetelijke klassiekers én de vergeten meesterwerken.
www.degroteharrybanninkpodcast.nl
abonneren via iTunes

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.