nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Wim Sonneveld Gala op 4 en 5 oktober in Carré

Op 4 en 5 oktober wordt Wim Sonneveld groots herdacht in Carré Amsterdam tijdens het Wim Sonneveld Gala.

Op 28 juni is het 100 jaar geleden dat Sonneveld werd geboren in Utrecht. Hij was de gedroomde vertolker van teksten van Annie M.G. Schmidt, Friso Wiegersma (o.a. Het Dorp), Simon Carmiggelt, Michel van der Plas (o.a. Tearoom tango) en natuurlijk van de liedjes van componisten Harry Bannink en Ruud Bos. Hij was ruim 700 keer te zien als Higgins in My Fair Lady en maakte furore als Willem Parel, Nikkelen Nelis en Frater Venantius. Sonneveld was een door en door Nederlandse artiest en geliefd tot aan zijn onverwachte dood in 1974 na een eerdere hartaanval.

O.a. Loes Luca, Paul Groot, Mark Rietman, Berget Lewis, Sjors van der Panne, Annet Malherbe, Tony Neef en orkest Pol Vanfleteren zullen meewerken aan dit Wim Sonneveld Gala. Er zullen tevens tv-opnames gemaakt worden.

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.
www.carre.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...