nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Eerste seizoen Dutch Roast Battles afgesloten

Vanavond werd in het Comedycaf√© Amsterdam het eerste seizoen van de Dutch Roast Battles afgesloten. En dat werd bescheiden gevierd met de bekroning van de ‘hardste roast grap’, de ‘meest creatieve roast grap’ en de beste roaster van het seizoen, de ‘roastbaas’.

Tijdens een roast battle halen twee comedians elkaar liefdevol onderuit met harde, persoonlijke, maar vooral ook grappige beledigingen. Dat gebeurt om en om, waarbij de comedian ook nog mag reageren op de roastgrappen van zijn tegenstander, dat zijn de ‘comebacks’. Vervolgens kiest een jury, bestaande uit comedian Riza Tisserand (o.a. van Padoem Patss) en Richard van Bilsen (van Zwartekat) de winnaar.

De hardste roastgrap ging naar Frank Brasser. De meest creatieve roastgrap was van Dave Felida. En vanwege zijn kwalitatieve consistentie, originele invalshoeken en goede comebacks is Davey Turnhout uitgeroepen tot roastbaas. Het viel jury en organisatie op hoe verrassend goed de jonge garde comedians deze vorm van roasten heeft opgepikt. Hieronder kan je zien hoe Turnhout het tijdens een eerdere roastbattle opnam tegen Onno Lolkema.

Ook komend seizoen kan je de Dutch Roast Battles bezoeken. Daarover dan meer.

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.