nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: 100 jaar Sonneveld

Op 28 juni is het 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld werd geboren. AvroTros zendt vanaf die dag een vierdelige televisieserie over de cabaretier uit. In “100 jaar Sonneveld” duikt Richard Groenendijk in vier delen in het leven en werk van Sonneveld.

De eerste aflevering gaat over de tijd die Wim Sonneveld als jongeling in Parijs doorbracht en waar hij op twintigjarige leeftijd optrad in de wereldberoemde club La Via Parisienne. Ook zijn relatie met Louis Davids komt aan bod.

Aflevering twee gaat over de typetjes van Sonneveld, zoals Willem Parel, een gortdroge Amsterdamse orgeldraaier, en straatartiest Nikkelen Nelis. Ook de tijd in het de la Mar Theater in Amsterdam komt aan bod.

De derde aflevering gaat o.a. over de eerste musical die ooit in Nederland werd vertoond, My Fair Lady. Sonneveld speelde hierin de rol van professor Higgins. Hij brengt het typetje Frater Venantius tijdens het Grand Gala du Disque Gala, wat boze reacties oplevert.

De vierde en laatste aflevering besteedt aandacht aan zijn uitverkochte one-man shows en zijn dood: op 56-jarige leeftijd wordt Sonneveld getroffen door een hartaanval. Op 8 maart krijgt hij een tweede hartaanval en overlijdt.

“100 jaar Sonneveld” wordt gedurende vier weken iedere woensdag om 20u25 uitgezonden op NPO2.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...