nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Noël van Santen, Bart Cannaerts, Bert Kruismans

Vanaf 29 augustus gaat Noël van Santen de rol van automonteur Kees vertolken in de musical ‘De Marathon’. Hij neemt hiermee de rol over van Michiel Nooter. Voor van Santen is het zijn eerste rol in een musical. ‘De Marathon’ is gebaseerd op de gelijknamige film over vier Rotterdamse automonteurs die trainen voor een marathon om hun bijna failliete garage overeind te houden. De muziek werd door Thomas Acda gecomponeerd.

Bart Cannaerts heeft de nieuwe app Switch Game bedacht. Deze is gebaseerd op de quiz Switch, die deze week aan zijn tweede seizoen is begonnen op de Vlaamse zender Één en gepresenteerd wordt door Adriaan Van den Hoof. In de app spelen gebruikers op hun eentje tegen de tijd. Ze kunnen switchen in de rangschikking met hun vrienden en collega’s en zo kijken wie het meeste vragen juist heeft beantwoord.

Op 5 en 7 juli vindt in Brussel de Ommegang plaats, een historische processie in Brussel. Oorspronkelijk werd deze gehouden om het onthaal van Keizer Karel te organiseren toen hij zijn zoon Filips aan de Brusselaars kwam voorstellen. Maar vanaf 1930 wordt deze jaarlijks gehouden om de honderdste verjaardag van België te herdenken. Vele bekende Belgen werken hieraan mee. Onder hen ook comedian Bert Kruismans, die de Engelstalige commentator van de Ommegang zal zijn.
Meer info:
www.ommegang.be

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...