nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Mysterie van de verdwenen man op cover van Wim Sonneveld-brievenboek

We hadden ons niet gerealiseerd dat de boekcover van ‘Niemand dan wij’ met brieven van Wim Sonneveld is gephotoshopt. Tot we het origineel vonden. Met naast Sonneveld en Friso Wiegersma nog een extra man op de foto, weggepoetst van de boekcover. We noemden hem dan ook Trotski.

Inmiddels is hij ge├»dentificeerd als choreograaf Jason Lindsey. Hij was in 1963 de regisseur van de Sonneveld-tv-show ‘Blijf in Holland’. Lindsey was tevens eigenaar van de Mercedes. Dit is de oorspronkelijke foto:

Op de uiteindelijke cover is de hele zijkant van de mercedes vervangen, is het hekwerk en de belendende deurpost aangevuld. Frank Jochemsen, samensteller van het brievenboek, zegt dat voor de trucage is gekozen omdat er z├│ weinig foto’s van Sonneveld met Wiegersma zijn dat dit de beste oplossing bleek. En nog in kleur ook. De photoshop is het werk van illustrator Marinka Reuten.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.