nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Benefiet ‘Het Lachspierbal’ ten behoeve van FSHD

Op 14 september is er in Theater Carré Amsterdam de benefietvoorstelling ‘Het Lachspierbal’. Die avond zijn er optredens van Ronald Snijders (foto), Mike Boddé, Dolf Jansen, Niels van der Laan & Jeroen Woe en Pieter Jouke. Zij zullen zowel nieuw als bestaand werk brengen. De muziek is van de gelegenheidsformatie “de Lachband”: een 6 piece-band bestaande uit de vaste muzikanten van Ronald Snijders, aangevuld met blazers van Typhoon en gitarist Pepijn van Dorst.

De opbrengst van de avond gaat naar onderzoek naar Facioscapulohumerale dystrofie oftewel FSHD, een spierziekte die eerst de spieren in het gezicht aantast. Mensen met FSHD verliezen hierdoor hun gezichtsuitdrukking, waardoor het lijkt of ze nergens op reageren.

Eerder dit jaar trad Ronald Snijders zonder dat hij het wist op voor een zaal mensen met FSHD. De zaal reageerde niet, wat een nachtmerrie voor iedere cabaretier is. Maar de toeschouwers vonden zijn grappen wel goed – alleen konden ze door de ziekte er niet op reageren. Snijders zet zich sindsdien in voor de ziekte en is ondertussen ook ambassadeur van de stichting geworden.

Meer info:
www.carre.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...