nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Graf Piet Muyselaar wordt nìet geruimd

Het graf van revue-legende Piet Muyselaar en diens vrouw Maria wordt niet geruimd. Dat bevestigt Arap Nesvadba, directeur van Zorgvlied. Eerder deze week berichtte de Telegraaf nog dat er een bordje bij het graf stond waar nabestaanden werd gevraagd zich te melden. Dat is vaak een voorbode voor het ruimen van het graf. Maar volgens de directeur is geen sprake van ruiming.

Op Zorgvliedonline.nl staat nu de volgende verklaring: “Zorgvlied ontving signalen dat er onduidelijkheid was over de toekomst van het graf van revueartiest Piet Muijselaar op Zorgvlied. Dit graf wordt niet geruimd. Dat sluit aan bij het beleid van Zorgvlied om graven van bekende Nederlanders (cultuurdragers) in principe niet te ruimen. Graven van cultuurdragers zijn bij Zorgvlied in goede handen. Zorgvlied is zich er terdege van bewust dat deze graven van in dit geval een geliefde artiest veel betekenis hebben voor veel mensen. Eventuele donaties om het graf in stand te houden zijn uiteraard van harte welkom.”

Piet Muyselaar werd nationaal bekend als de helft van het duo Snip en Snap dat hij vormde met Willy Walden. Ruim veertig jaar traden zij samen op, tot Muyselaar om gezondheidsredenen stopte in november 1977. In mei 1978 overleed hij.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.