nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Toon Hermans, Bart Cannaerts, Ivo de Wijs, Jochem Myjer

In januari komt er een heruitgave van het Groot Versjesboek, het meest verkochte boek van Toon Hermans. Het boek verscheen voor het eerst in 1983, met daarin meer dan 450 versjes, onderverdeeld in rubrieken met titels als ‘Mensen’, ‘Dieren’, ‘Natuur’ en ‘Tijdsbeeld’. Het Groot Versjesboek verschijnt bij Uitgeverij Lannoo.
Groot Versjesboek

De door Bart Cannaerts bedachte app Switch Game blijkt een succes te zijn: nog geen maand na de lancering van de app is deze al 210 000 keer geïnstalleerd. In Vlaanderen zijn er een kleine drie miljoen smartphones, wat betekent dat een op de vijftien mensen het spelletje op zijn telefoon heeft staan. In de Switch Game, gebaseerd op de door Adriaan Van Den Hoof gepresenteerde quiz Switch, spelen gebruikers op hun eentje tegen de tijd. Ze kunnen switchen in de rangschikking met hun vrienden en collega’s en zo kijken wie het meeste vragen juist heeft beantwoord.

Volgend theaterseizoen keert de musical “Pippi Langkous zet de boel op stelten” terug in de Vlaamse theaters. Het script is van Stancy Cretz, de muziek van Ronny Mosuse en de liedteksten van
Ivo de Wijs.

Na de succesvolle boeken van De Gorgels van Jochem Myjer, de Gorgelkleurboeken en gymtassen brengt Uitgeverij Leopold in het najaar ook een 26 centimeter grote knuffel uit van de Gorgels.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...