www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Wëreldbänd, Wende Snijders, Ramses Shaffy

De Wëreldbänd heeft de Spirit of the Fringe Award gewonnen op het Fringe Festival in Edinburgh. Dit Festival is het grootste kunstfestival in de wereld, waar je verschillende podiumkunsten, waaronder ook humor, kan gaan bekijken. Deze award wordt uitgereikt aan artiesten die ondanks beperkte financiering hun inzet tonen of die gedurende een lange periode kwalitatief hoogwaardige optredens hebben gegeven. De Spirit of the Fringe Award wordt zondag uitgereikt aan de Wëreldbänd.

Wende Snijders wordt huiskunstenaar van theater Carré. Ze zal er een eigen werkplek krijgen en geeft er in mei 2018 ook een exclusieve reprise van haar theatervoorstelling ‘Mens’. Deze special is het eerste resultaat van het huiskunstenaarschap dat Snijders dit seizoen start bij Carré. Ze betrekt ook haar eigen werkplek in het theater. Verder liggen er ideeën voor gezamenlijke projecten in de toekomst en ze wordt betrokken bij de programmering. Zo wordt Carré haar creatieve thuis. Natuurlijk zal Snijders ook in andere zalen in Nederland en Amsterdam blijven optreden.
www.carre.nl

Op 9 september wordt er in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis een eerbetoon aan het oeuvre en leven van Ramses Shaffy georganiseerd. Shaffy woonde van zijn zesde tot zijn achttiende in Leiden en dit ligt aan de grond van een speciaal Open Podium, het Shaffy Podium. Zijn muziek zal vertolkt worden door o.a. Sjors van der Panne. Biograaf Sylvester Hoogmoed, Merel Laseur en Nico Knapper komen praten over Shaffy, zijn nichtje zal voorlezen uit de dagboeken van zijn pleegmoeder en beeldhouwer Jeroen Spijker vertelt over het beeld dat hij van Ramses gemaakt heeft.
Shaffy Podium

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...