nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Ellen Dikker

In september verschijnt het boek ‘De kleine Messi: hoe Ajax ons leven veranderde’. De columns van Dikker over haar zoon, haar ‘kleine Messi’, die eerder in Het Parool verschenen, worden in dit boek voor het eerst gebundeld en hierin geeft ze een ontroerende en persoonlijk inkijk in een opleiding in de topsport.

“Het is de droom van elk jongetje: gespot worden door een scout, aangenomen worden bij een professionele voetbalclub en dan misschien wel profvoetballer worden. Moeder Ellen Dikker heeft niets met voetbal, totdat haar zoon wordt gescout door Ajax. Dan verandert niet alleen zijn, maar ook haar leven. Rijden de ouders eerst zelf met vier spelertjes achterin naar een uitwedstrijd, nu tuffen ze achter de spelersbus van de club aan en zien hun kind pas weer na afloop. En het is niet langer de vraag of je kind in het selectieteam mag spelen, maar of hij volgend seizoen nog welkom is op de club. Dikkers rake observaties over de wereld waarin ze terechtkomt door het talent van haar zoon én over het effect hiervan op haar gezin, zijn humoristisch en ontroerend.”

‘De kleine Messi: hoe Ajax ons leven veranderde’ wordt uitgegeven bij uitgeverij Ambo/Anthos.
De kleine Messi

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...