www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Martin van Waardenberg in nieuwe tv-serie Taalgehannes

RTV Rijnmond brengt ‘Taalgehannes’, een nieuwe tiendelige serie over laaggeletterdheid met Martin van Waardenberg in de hoofdrol. Laaggeletterdheid is vooral in Rotterdam een groot probleem. Zo’n 100.000 Rotterdammers ervaren dagelijks moeite met lezen en schrijven. Elke donderdag om 17:45 uur en daarna herhaling elk uur.

Martin van Waardenberg speelt telkens andere personages die worstelen met lezen en schrijven. Zo is hij te zien als een TV Rijnmond-presentator die moeite heeft met de autocue, een sollicitant in Diergaarde Blijdorp die de bordjes bij het krokodillenverblijf niet kan lezen en een politieagent die geen bon kan uitschrijven.

In de eerste aflevering is hij Van Drimmelen, een hannes van een chauffeur. Maar toch een held, omdat hij er voor uit komt waar hij last van heeft.
7 sept 2017

Categorie: Multimedia, Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.