nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Freek de Jonge onverminderd productief

Freek de Jonge is inmiddels 73 jaar, maar zijn werklust is onverminderd. Dit seizoen brengt hij het theaterprogramma ‘Ben ik een Zeeuw?’ tijdens de Zeeuwse boekenweek, waarvoor hij het boekenweekgeschenk schreef. Nog geen maand later start hij met de try-outs voor de oudejaarsconference ‘Koffers’. En in november verschijnt er een nieuw album.

Er zijn ook plannen voor komend seizoen. In september 2018 gaat hij met zijn vrouw Hella zes weken lang een project doen in het Groninger Museum. Niet alleen is er een tentoonstelling van hun werk, maar ze zijn beiden ook elke dag aanwezig voor diverse activiteiten.

In het seizoen 2018-2019 bestaat de Stadsschouwburg van Haarlem 100 jaar dat wordt het hele seizoen lang gevierd. Zo is in juni 2019 Freek de Jonge een week lang gastprogrammeur, met bijvoorbeeld één avond met het Metropole Orkest in de Philharmonie en gaat hij waarschijnlijk een toneelstuk spelen samen met Theo Maassen, ‘De Sterfscene’, waarmee ze eerder samen in De Jonges tv-serie ‘De Vergrijzing’ te zien waren.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.