nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijvingen 40e Leids Cabaret Festival van start

De inschrijvingen voor de 40ste editie van het Leids Cabaret Festival zijn van start gegaan. Het festival zoekt jonge en enthousiaste cabaretiers en theatermakers die humor serieus nemen en zich graag willen presenteren aan een groter publiek.

Aanmelden kan t.e.m. 31 december via onderstaande link.
www.leidscabaretfestival.nl

Het Leids Cabaret Festival werd in 1978 voor het eerst georganiseerd door Harry Kies als tegenhanger voor de Cameretten en heeft al enkele grote winnaars voortgebracht, waaronder Najib Amhali, Javier Guzman en Alex Agnew. In 2017 won de Vlaamse comedygroep De Hygiëna’s de juryprijs, de publieksprijs ging naar Felix Heezemans.

Na de selectie door de jury en een auditie gaan er maximaal 8 kandidaten door naar de voorrondes in de Leidse Schouwburg. Voorafgaand aan de voorrondes zullen deze kandidaten ook begeleid worden door professionele cabaretiers en/of regisseurs tijdens een workshop. Het festival vindt plaats van 12 t.e.m. 17 februari. De voorrondes vinden plaats op 12 en 13 februari; de halve finale met vijf kandidaten is op 15 februari en de finale zelf op 17 februari.

Na afloop van het festival staat er nog een finalistentour gepland van ongeveer 40 optredens in kleine en grote theaters.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...