nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Jörgen Raymann in Verborgen Verleden

Aanstaande zaterdag is Jörgen Raymann te gast in Verborgen Verleden als hij op zoek gaat naar zijn Surinaamse en joodse roots. NPO2, 20.30 uur.

In deze NTR-serie proberen prominente Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Er zijn brave burgers, arme sloebers, avonturiers, welgestelden, criminelen en zelfs staatshoofden onder de voorouders van de hoofdpersonen.

Jörgen Raymann is geboren in Amsterdam maar groeide op in Paramaribo. Daar gaat hij op zoek naar zijn roots. Zo wil hij weten hoe het precies zit met de joodse takken van de familie, zowel aan de kant van zijn vader als van zijn moeder. Klopt die joodse afkomst wel en zo ja, waar kwamen zijn joodse voorouders dan vandaan? Jörgen wist al dat zijn voorouders uit Europa, Afrika, Amerika en Azië stammen. Nu pas komt hij te weten wie waar vandaan kwam, welke rol zij in de geschiedenis speelden en hoe zij in Suriname terechtkwamen. Die ontdekkingen leveren heftige en tegenstrijdige gevoelens over zijn afkomst op.

Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse Who do you think you are? De serie wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. In komende afleveringen is o.a. Paul Haenen te gast.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.