nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Makers Radio Bergeijk in gesprek over comeback

Radio Bergeijk keert mogelijk terug. Dat vertelde George van Houts in De Nieuws BV waar hij samen met mede-maker Pieter Bouwman te gast was.

Radio Bergeijk was het fictieve radiostation van Toon Spoorenberg en Peer van Eersel, gespeeld door respectievelijk Bouwman en Van Houts. Geluidsvormgever Mat Wijn zorgde voor de montage en ‘soundscapes’ van een uitermate rommelig radiostation. De uitzendingen werden grotendeels geimproviseerd op basis van lokaal nieuws.

Het hoorspel kwam voort uit sketches van Mannen van de Radio, een radiorubriek van Bouwman met Hans Teeuwen. Na een eerste serie afleveringen tussen 2001 en 2007 volgde een achtdelige tv-serie getiteld ‘Radio Bergeijk – Toewijding in Beeld’. Later volgden nog afleveringen tussen 2010 en 2012.
6 okt 2017

De uitzendingen van Radio Bergeijk zijn nog steeds terug te luisteren via podcast.
itunes.apple.com

Categorie: Op de radio | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.