www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

‘Amsterdam in Gesprek’ over Wim Sonneveld met Hans van der Woude en Frank Jochemsen

Elke eerste en derde zondag van de maand worden in het Amsterdamse Stadsarchief spraakmakende gasten geïnterviewd over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis, of een actueel onderwerp wordt in historisch perspectief geplaatst.

Vanaf 12 oktober opent hier de tentoonstelling over Wim Sonneveld. Unieke foto’s uit de collecties van het Maria Austria Instituut worden voor het eerst tentoongesteld.
Zwartekat 28 juni 2017

In het kader van deze tentoonstelling zullen journalist Frank Jochemsen, tevens auteur van het boek “Niemand dan wij” over de briefwisseling tussen Sonneveld en zijn partner Friso Wiegersma, en Hans van der Woude, kleinkunstenaar en partner van Friso Wiegersma van 1975 tot diens overlijden in 2006, in gesprek gaan: het was Wiegersma die lange tijd alle Sonneveldproducties vormgaf en de teksten schreef voor bekende nummers uit zijn repertoire. Amsterdam nam in hun leven een centrale plaats in, wat een ideale gelegenheid om Jochemsen en van der Woude uit te nodigen voor deze editie van Amsterdam in Gesprek.

Toegang is gratis. Meer info:
www.amsterdam.nl/stadsarchief

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...