www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Jetty Mathurin, Fuad Hassen, Vet Kindercabaret, De Andersons

Een overzicht van de premières deze week, met: Jetty Mathurin (foto), Fuad Hassen, Vet Kindercabaret, De Andersons.

Jetty Mathurin met ‘De overdracht’
Premiere: Meervaart in Amsterdam, 16 okt 2017.

Jetty Mathurin stopt ermee! U leest het goed: ze stopt met het maken van solo cabaretvoorstellingen. Jetty is al lang niet meer in de overgang, maar wel in de overdracht.

Ze staat haar laatste tournee niet alleen op toneel, maar neemt twee wisselende gasten met zich mee. Eén (inmiddels gearriveerde) collega die waarschijnlijk nog in de luiers liep toen Jetty al deuren open trapte en één bijzondere zwarte vrouw die ook de lach aan haar rok heeft hangen. Met liefde geeft Jetty het stokje aan hen door. Wie dat is, blijft een verrassing!

Nog te zien tot en met 27 november 2017.
speellijst

Fuad Hassen met ‘Held’
Premiere: Diligentia in Den Haag, 21 okt 2017.

Zijn geduld is opgeraakt. Hij besluit zijn eigen weg te volgen, weg van de rest. Wat gelukkig overeind blijft is zijn typische laid-back comedy-stijl die je op een prettige manier meeneemt in zijn wereld. Een wereld waarin bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er helemaal niet meer toe doen.

Nog te zien tot en met 7 juni 2018.
speellijst

Vet Kindercabaret met ‘Het vijfde couplet’
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 22 okt 2017.

VET kindercabaret is al 10 jaar een vertrouwd recept: vet grappige sketches en liedjes over herkenbare situaties waar kinderen en ouders samen hard om kunnen lachen. VET gaat over lastige ouders aan tafel, spelletjes met zelf bedachte regels, giechelende verliefdheid, op de achterbank zingen tot je ouders er GEK van worden en het kennismaken met andere landen!

Maar VET gaat ook over het overwinnen van je angsten: Enge dromen, enge zwemlessen en… Enge Erna… Bij VET Kindercabaret wordt je in hoog tempo meegenomen in een knotsgekke show die nog lang blijft hangen.

Nog te zien tot en met 3 juni 2018.
speellijst

De Andersons met ‘Hier dooft niets’
Premiere: Het Rijk van de Keizer in Amsterdam, 22 okt 2017.

De Andersons veroverden voorgaande theaterseizoenen menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en hun onbedwingbare enthousiasme. Nu reist dit onwaarschijnlijke trio langs bijzondere locaties met ‘Hier Dooft Niets’, een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met u aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden. U bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om uw hart te veroveren en u met nieuwe dromen naar huis te sturen.

Nog te zien tot en met 18 april 2018.
speellijst

foto: Rob Kluitenberg

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.