www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Benefietavond voor ‘Smile for scleroderma framed’

Stichting Scleroderma Framed organiseert een benefiet avond op 25 november in Café ‘Ons Thuis’ in Terheijden. Met optredens van Hans Sibbel oftewel Lebbis (foto), kleinkunsttalent Jetteke Hendriks en Alluere Theatersport. Daarnaast is er muzikale ondersteuning van Fernando Lewis, Loiss, Kruxiaal, DJ Embee en Hillbilly Hayride.

Systemische sclerose, ook wel sclerodermie genoemd, is een zeldzame, ernstige auto-immuunaandoening die letterlijk betekent ‘harde huid’. Een aandoening die zich kenmerkt door overmatige bindweefselvorming in de huid en de inwendige organen, zoals de longen, het hart, het maagdarmstelsel en de nieren. Dit levert niet alleen pijn en ongemak op maar ook levensbedreigende situaties. Sclerodermie is niet te genezen.

Voor kaarten:
www.ticketkantoor.nl/shop/SclerodermaSmile

De Stichting Scleroderma Framed wil Sclerodermie ‘een gezicht’ geven en verschillende activiteiten inzetten om dit doel te bereiken. De nadruk moet hierbij niet liggen op hoe ingrijpend sclerodermie is, hetgeen beslist het geval is, maar op de menselijke kant van sclerodermie. We willen de kracht die deze mensen vaak nog hebben en uitstralen laten zien. Het karakter moet voorop staan. Dit alles op een positieve en kunstzinnige wijze.

Voor meer informatie over sclerodermie en de stichting
www.sclerodermaframed.com

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.