nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw seizoen Volle Zalen met portretten van o.a. Claudia de Breij en Youp van ’t Hek

Vanaf 31 oktober zendt AvroTros het nieuwe seizoen van Volle Zalen uit, het reportageprogramma dat toneel-, dans en muziekvoorstellingen op een eigenzinnige manier belicht.

In dit seizoen worden zes iconen uit de Nederlandse podiumkunsten op een cruciaal moment in hun carrière geportretteerd. Zij worden gedurende een langere periode gevolgd in het licht en zicht van een nieuw optreden of nieuwe voorstelling en zo wordt er een unieke kijk in de belevingswereld van deze artiest gegeven.

In aflevering 2 praat presentator Cornald Maas met Harrie Jekkers. In de jaren tachtig had Jekkers verschillende hits met het Klein Orkest. Nadat de groep uit elkaar viel, begon hij een carrière als cabaretier. Daarna verdween hij uit beeld en leefde meer dan twintig jaar teruggetrokken op Ibiza, waar hij nog steeds woont. Totdat hij met Jeroen van Merwijk de theatershow “Als we zo vrij mogen zijn” maakte. Nu staat Jekkers samen met het Klein Orkest terug op het podium met een theatertour.

Youp van ’t Hek maakt voor de negende keer de Oudejaarsconference en laat in aflevering 5 zien hoe deze tot stand komt.

Laatste in de rij is Claudia de Breij. Zij kreeg lovende commentaren op haar Oudejaarsconference en is een geliefde tv-persoonlijkheid. Intussen werkt de Breij aan haar nieuwe theatervoorstelling “Nu”. Cornald Maas gaat na wat de volgende stap in haar toch al succesvolle loopbaan zal zijn.

De andere geportretteerde theaterpersoonlijkheden zijn Simone Kleinsma, Hans van Manen en Jacob Derwig.

Volle Zalen wordt vanaf 31 oktober iedere dinsdag om 21u15 op NPO 2 uitgezonden.

Categorie: Op tv | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...