nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Plaquette voor Rijk de Gooyer in Utrecht

Vrijdagmiddag wordt in Utrecht een plaquette onthuld ter ere van Rijk de Gooyer. Dit gebeurt door cultuurwethouder Kees Diepenveen samen met Rijk de Gooyer jr bij het geboortehuis van zijn vader aan de Bemuurde Weerd Westzijde 1.

Komiek, zanger en acteur Rijk de Gooyer (1925-2011) maakte deel uit van het ABC-cabaret met Wim Kan. In de jaren vijftig ontmoet hij Johnny Kraaijkamp met wie hij jarenlang het bijzonder succesvolle duo Johnny en Rijk vormt. In de jaren tachtig herenigden ze voor tv-series als ‘De Brekers’ en ‘Beppie’ en een reeks reclames voor C&A.

Vanaf de jaren zeventig profileert hij zich steeds vaker als acteur in films als ‘Soldaat van Oranje’, ‘Hoge hakken, echte liefde’ en ‘Hoogste Tijd’ en tv-series als ‘In voor en tegenspoed’ en ‘Schoon goed’.

In 1956 brengt hij onder de naam Bartels het nummer ‘Als ik boven op de Dom kom’ uit, waarin hij de liefde voor zijn geboortestad Utrecht bezingt.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.