nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Hekwerk Theaterproducties werkt met GUTS aan oplossing woekerprijzen toegangskaarten

Hekwerk Theaterproducties, het impresariaat van Jochem Myjer werkt samen met het Amsterdamse bedrijf GUTS aan een oplossing tegen woekerprijzen voor toegangskaarten. Inmiddels zijn er een aantal succesvolle pilots geweest. Door gebruik te maken van blockchain technologie is het onmogelijk om kaarten voor een hogere prijs door te verkopen.

Vorige week werd bekend in de Eerste Kamer een initiatiefwet gesneuveld die de handel met tickets voor concerten en sportwedstrijden moest inperken. Om woekerprijzen voor tickets te voorkomen mocht er dan nog hooguit 120 procent van de verkoopprijs worden gevraagd. De wet dateerde uit 2008 en was in 2010 door de Tweede Kamer aangenomen. Zeven jaar later vond de Eerste Kamer het voorstel achterhaald en stemde het weg. Op onze tweet hierover kregen we de volgende reactie van Jochem Myjer.

Dat blijkt dus te gaan om GUTS. Begin dit jaar won GUTS de Buma Music meets Tech Award. De werking van de app wordt hier getoond:

Tegenover Emerce vertelt CEO Maarten Bloemers over de lancering van de eigen cryptomunt, de Guaranteed Entrance Token of GET. “De GET zorgt ervoor dat iedereen makkelijk kaarten kan kopen zonder verstand te hebben van de onderliggende techniek. Een kaartje kopen of verkopen is zeer eenvoudig” Tevens wenst Maarten te benadrukken dat het geld dat wordt opgehaald met de eigen cryptomunt wordt ondergebracht in een stichting zodat het geld niet verkeerd besteed wordt. “Initial Coin Offerings zijn er in vele soorten en maten, wij willen een voorbeeld stellen. Cryptovaluta en blockchain hebben een gigantische potentie, maar zijn nog niet bekend bij het grote publiek”. Dat willen wij veranderen door compleet transparant te zijn.”
Emerce, 26 okt 2017

(klik voor grotere weergave)

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.