www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Beatrice van der Poel, Marco Lopes, Martijn Kardol, Karin Bruers

Een overzicht van de premières deze week, met: Beatrice van der Poel met Thomas Verbogt, Marco Lopes (foto), Martijn Kardol en Karin Bruers met Nol Havens.

Beatrice van der Poel en Thomas Verbogt met ‘Montere weemoed’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 30 okt 2017.

Auteur Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel brengen een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en opgewekte, komische verhalen over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie. Ze verhalen over kleine belevenissen met grote gevolgen en over het toeval dat geluk heet.

Nog te zien tot en met 21 december 2017.
speellijst

Marco Lopes met ‘Moedt’
Premiere: Verkadefabriek in Den Bosch, 3 nov 2017.

Moedt gaat over de zoektocht van de man in deze tijd. Zijn we het als man even kwijt? Of stellen we ons een beetje aan? En hoe zit het met de jonge generatie en het geworstel met hun identiteit? En kan Marco zich nog meten met de jongere generatie?
Veel vragen maar Marco houdt het luchtig, die komt net terug van een retraite weekend en kan er voorlopig weer even tegen aan.

Nog te zien tot en met 24 maart 2018.
speellijst

Martijn Kardol met ‘Bang’
Premiere: Stadsschouwburg Utrecht in Utrecht, 3 nov 2017.

Martijn Kardol sleepte in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival in de wacht. Een unicum. In zijn avondvullend debuut ‘Bang’ neemt hij het publiek mee in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen.

Nog te zien tot en met 12 mei 2018.
speellijst

Karin Bruers en Nol Havens met ‘Bruers haalt uit’
Premiere: Schouwburg Tilburg in Tilburg, 4 nov 2017.

Karin Bruers is terug in het theater, dit keer met Nol Havens. Nol is haar muzikant, chauffeur, persoonlijk entertainer en hij zorgt ervoor dat het niet helemaal uit de hand loopt, want dat is nu eenmaal het risico bij Karin. In deze voorstelling haalt ze uit naar christelijke wethouders, die ze betrapt op porno kijken in het vliegtuig, en naar echtparen die hun kinderen slachtofferen in vechtscheidingen. Ze schiet met haar katapult alfamannetjes van de apenrots. En verder moet alles wat die dag voor haar voeten heeft gelopen, eraan geloven. Maar wie uithaalt kan een haal terug verwachten. En die krijgt ze ook. Of het iets uithaalt weet ze niet, maar haar hart is even gelucht. En u heeft er om kunnen lachen. Of u bent er nu ook mee opgezadeld.

Nog te zien tot en met 26 mei 2018.
speellijst

foto: Saskia Kerkhoff

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.