nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

‘Iemand anders’ en ‘Ergens anders’ van Micha Wertheim op tv

Afgelopen seizoen maakte Micha Wertheim twee experimentele voorstellingen, ‘Ergens anders’ en ‘Iemand anders’. Beide voorstellingen zijn opgenomen en worden uitgezonden op respectievelijk 19 november en 9 december.

‘Ergens anders’ was spraakmakend omdat Wertheim letterlijk ergens anders was en niet aanwezig tijdens de voorstelling. Dat lijkt niet interessant te zijn voor een tv-registratie, maar Wertheim heeft een inventieve methode gevonden om de voorstelling in beeld te brengen. Deze is opgenomen met negen bewakingscamera’s waardoor het lijkt alsof je naar een beveiligingensmonitor zit te kijken.

‘Ergens Anders’ gaat op 19 november om 20:00 uur in de Brakke Grond in Amsterdam op een groot scherm in première tijdens het IDFA. Wertheim is ditmaal wel bij deze vertoning aanwezig. Eerder die dag vertelt hij tijdens het symposium ‘Doclab Uncharted Rituals’ iets over de totstandkoming van beide voorstellingen.

In de nacht van 19 op 20 november, zal is ‘Ergens anders’ te zien op NPO3, om 1.30 uur. ‘Iemand anders’ wordt uitgezonden op 9 december op NPO3 rond middernacht, na het sschaatsen in Salt Lake City.

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.