www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Andermans Veren Live, Nele Bauwens, Paulien Cornelisse

Een overzicht van de premières deze week, met: Andermans Veren Live, Nele Bauwens en Paulien Cornelisse (foto).

Andermans Veren Live met ‘Er mag zoveel niet’
Premiere: Singer in Laren, 8 nov 2017.

Muzikaal cabaretgezelschap Andermans Veren Live! houdt het Nederlandstalige theaterlied levend en zet kleinkunsthelden van vroeger en nu op een voetstuk. Samen met Kick van der Veer worden aan de hand van een thema de mooiste, grappigste en vreemdste liedjes van de afgelopen honderd jaar bij elkaar gezocht. Voor hun vierde programma is de rode draad fout en stout, want er mag zovéel niet. Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken en stelen; het is niet oké, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd. Dus zing mee met oude hits, lach om vergeten nummers en laat je verrassen door onbekende kleinkunstparels. Want dat mag wél.

Nog te zien tot en met 24 februari 2018.
speellijst

Nele Bauwens met ‘Wat een geluk’
Premiere: C.C. Strombeek-Bever in Strombeek-Bever, 10 nov 2017.

Met nostalgisch gemoed blikt ze terug op haar eerste liefde Ronnie De Sven. Met vuur vertelt ze over haar huidige levensgezel Pièrre. Over zijn glutenallergie en over ’t zat beddeke. Met lichte ergernis heeft ze het over de maandelijks verplichte spaghetti-avonden. En over haar meedogenloze vriendinnen. Die nu allen 2 baby’s op de armen dragen. En luidkeels meezingen met ‘Oya Lélé’ alsof het hun nieuwe levenslied is.

Nele stelt zich luidop vragen, speelt complexloos haar charmes uit en gunt je een blik in haar hart. Met als compagnon de route haar vertrouwde Wurlitzer piano. En een nieuwe reeks zelfgeschreven liedjes en verrassende covers.

Nog te zien tot en met 30 maart 2018.
speellijst

Paulien Cornelisse met ‘Om mij moverende redenen’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 12 nov 2017.

Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? In ‘Om mij moverende redenen’ kijkt Paulien Cornelisse in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Naar wat je kunt zien maar niet wilt zien. Naar wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen.

Nog te zien tot en met 28 april 2018.
speellijst

foto: Tessa Posthuma de Boer

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.