nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Paul de Munnik, Kees Prins, Thomas Smith, Bert Gabriëls, Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink, Simon Carmiggelt

Op 23 november kan je in het Betty Asfalt Complex gaan kijken naar ‘Storyteller Special: Dylan Ontmaskerd’. JP den Tex nodigt dan o.a. Paul de Munnik en Kees Prins uit. Samen laten zij hun licht schijnen over de ondoorgrondelijke Bob Dylan d.m.v. liedjes, Nederlandse vertalingen, relevante achtergronden en anekdotes.
Meer info:
www.bettyasfaltcomplex.nl

Christophe Stienlet, peter van de Dierenbescherming Mechelen (BE), wist enkele bekende Vlamingen te over halen om te poseren voor een kalender ten voordele van de dierenbescherming. Comedy-collega’s Thomas Smith en Bert Gabriëls gingen op de foto met een hond of kat uit het asiel.
Meer info:
www.dierenbeschermingmechelen.be

Bert Gabriëls speelt mee in het toneelstuk Amnes(t)ie van Action Zoo Humain. Het is een soort talkshowformat, waarin gekeken wordt wat er geleerd kan worden uit een periode in de geschiedenis waarin de ‘integratie’ en ‘genezing’ van fanatici een hot topic was en welke lessen er uit de herintegratie van collaborateurs na WOII getrokken kunnen worden met oog op de terugkeer van geradicaliseerde IS-strijders.
Meer info:
www.actionzoohumain.be

In de Amsterdamse Oosterdokskade zijn bruggen vernoemd naar Annie MG Schmidt, Harry Bannink en Simon Carmiggelt. Helaas nogal onooglijke bruggen naar recreatiesteigers. De gemeente Amsterdam is bezig ruim 1300 bruggen van een naam te voorzien. Inwoners kunnen daarvoor suggesties doen.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...