nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedians ondertekenen open brief Arenbergschouwburg

Verschillende comedians hebben de open brief van de Arenbergschouwburg in Antwerpen ondertekend. De directie schreef deze brief als bezwaar tegen de bestuurlijke overheveling op 1 januari 2018 van de provincie naar de stad Antwerpen.

Ze vreest hierdoor haar artistieke en financiële vrijheid en autonomie kwijt te spelen en verstrikt te geraken in een bureaucratisch, stedelijk kluwen. Bij een overheveling naar de stad moeten alle inhoudelijke keuzes immers langs de politiek passeren. De eigen werkingsmiddelen voor infrastructuur, personeel of communicatie lossen op in één grote pot en het organiseren van voorstellingen wordt een lijdensweg via de administratieve mallemolen, aldus de directie.

Via de hasthag #RedDeArenberg trekt de schouwburg in de open brief aan de alarmbel en hoopt hiermee de overheveling op zijn minst te kunnen uitstellen, wat hun de tijd om voort te onderhandelen over een oplossing. De open brief is terug te vinden op de site van de Arenberg, waar de petitie ook ondertekend kan worden.
www.arenbergschouwburg.be

Ondertussen hebben al meer dan 100 artiesten en gezelschappen de open brief ondertekend, waaronder ook verschillende comedians en artiesten uit de kleinkunstwereld, zoals Alex Agnew, An Nelissen, Bart Cannaerts, Bas Birker, Bert Gabriels, Bert Kruismans, Boudewijn de Groot, Eva De Roovere, Gili, Hans Liberg, Jens Dendoncker, Jeron Dewulf, Kamal Kharmarch, Kamagurka, Kommil Foo, Michael Van Peel, Nigel Williams, Philippe Geubels, Roy Aernouts, Soe Nsuki, Steven Goegebeur, Veerle Malschaert, Vitalski, Wannes Cappelle, William Boeva, Wim Helsen en Youp van ’t Hek.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...