www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Steven Goegebeur, René van Meurs, Sara Kroos, Alex Roeka

Een overzicht van de premières deze week, met: Steven Goegebeur (foto), René van Meurs, Sara Kroos, Alex Roeka.

Steven Goegebeur met ‘De man van morgen’
Premiere: Arenbergschouwburg in Antwerpen, 24 nov 2017.

Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Vanaf nu wordt alles, maar dan ook alles, beter. De Man van Morgen is geboren. En je zal het geweten hebben. Want de man van morgen zal spreken, zal gloedvol betogen hoe ook jij jouw leven kan veranderen en verbeteren. De man van morgen zakt af naar vandaag om ook jullie allemaal de stralende toekomst binnen te leiden.
In zijn derde zaalshow brengt Steven Goegebeur op onnavolgbare wijze het relaas van een man die eindelijk het licht heeft gezien. In een wervelende vertelling over hoe om te gaan met ‘de toekomst’. Komt de toekomst ons toe? Moeten we alles plannen of leven we van dag tot dag? En vooral, kunnen we de toekomst veranderen? Volgens de Man van Morgen wel.

Nog te zien tot en met 28 april 2018.
speellijst

René van Meurs met ‘Ik beloof niks’
Premiere: Diligentia in Den Haag, 25 nov 2017.

De afgelopen tijd heeft hij weer van alles meegemaakt waar hij jullie heel graag over komt vertellen. Dingen die hij echt moet delen en dingen die jullie echt moeten horen. Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen kunnen worden, maar hij belooft niks. Oh, en misschien dat hij ook weer een stevig potje zal improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan jullie. Je maakt zo’n avond tenslotte samen, nietwaar?

In principe was hij van plan om exact te doen wat je van een heerlijk avondje cabaretteketet zou mogen verwachten. Het wordt tijd voor een open vizier, oprechte verbazing en elkaar dan echt leren kennen. Laten we in ieder geval één ding afspreken: jullie zijn allemaal op tijd in het theater en René doet de rest. Dat is dan bij deze zijn laatste belofte.

Nog te zien tot en met 7 mei 2018.
speellijst

Sara Kroos met ‘Zonder verdoving’
Premiere: Oude Luxor Theater in Rotterdam, 25 nov 2017.

In haar nieuwe show is Sara Kroos, precies zoals je gewend bent, weer snoeihard, snoeilief maar bovenal schaamteloos grappig. Wat ben je zonder je gezin, je werk, je bedachte veiligheden, zonder het sussen en het wegstoppen? Rauw. Onveilig. Maar vooral wakker. Dat is Kroos. Niemand anders laat je op zo’n manier alle hoeken van de zaal zien als zij. En dan ook nog eens zonder verdoving. Deze nieuwe Kroos doet pijn. Maar wees niet bang: pijn van het lachen!

Nog te zien tot en met 31 mei 2018.
speellijst

Alex Roeka met ‘En toen ineens’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 26 nov 2017.

Alex Roeka kan, 25 jaar na het schrijven van zijn eerste Nederlandstalige liedjes, terugzien op een rijke carrière. In zijn programma’s maakte hij maar hoogstzelden gebruik van oude nummers. Daarom wordt het nu tijd de parels uit zijn omvangrijke oeuvre in een jubileumvoorstelling terug in het licht te halen. Roeka’s elfde programma En toen ineens belooft de glorieuze samenvatting te worden van een veelbewogen, gedreven en eigenzinnig zangersleven. Van verstild tot uitbundig, van gevoelig tot rauw, van absurd en duister tot glashelder en herkenbaar.

Nog te zien tot en met 25 mei 2018.
speellijst

foto: Tine De Wilde

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.