nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jaarlijkse benefiet voor PePijn stopt

Maandag vindt in het AFAS Circustheater de jaarlijkse ‘PePijn’s Benefiet voor Talent’ plaats, met dit jaar optreden van o.a. Peter Pannekoek, Erik van Muiswinkel, Vrijdag & Sandifort, Kiki Schippers, Herman in een bakje Geitenkwark en Guido Weijers. Deze editie zal echter de laatste benefiet worden.

Deze benefietvoorstelling wordt jaarlijks georganiseerd om het mogelijk te maken dat Theater PePijn een laagdrempelig podium is voor nieuw talent. En dit jaar wil men in Diligentia een podium aan talentvolle artiesten bieden voordat zij de zekerheid geven van een volle zaal.

Lucien Kembel, directeur van PePijn/Diligentia, verklaart op de website van het theater: “De redenen waarom dit besluit is genomen is onder andere ingegeven door het besef dat de initiële noodzaak voor het Benefiet, zorgen dat PePijn financieel niet ten onder gaat, is voorkomen. Daarnaast is het onze overtuiging dat het etiket Benefiet in de tijd waarin we leven qua vorm en inhoud wellicht voorbehouden moet zijn aan kwesties met een grotere maatschappelijke urgentie. Dit neemt niet weg dat wij ervan overtuigd zijn dat Theater PePijn een belangrijke rol vervult in de talentontwikkeling van cabaretiers en dat daarom ook deze laatste editie van waarde is. Een vol Diligentia dankzij u, is daarom goud waard.”

De benefiet van maandag is uitverkocht.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...